Gode omtaler av boka

Datasikkerhet - ikke bli svindlerens neste offer coverI dag er det ganske nøyaktig ett år siden vi leverte fra oss manus til boka Datasikkerhet – Ikke bli svindlerens neste offer etter over to års iherdig arbeid.

(Riktignok tok det noe tid til før boka ble trykket…)

Vi må si vi er litt overveldet over alle de hyggelige tilbakemeldingene og anmeldelsene vi har fått på boka.

Takk så mye til alle som har lest boka og tatt seg brytet med å omtale den.

Har du lest boka og ønsker å gi oss en tilbakemelding (både ris og ros), så send oss gjerne dine tanker på bok@datasikkerhetsboka.no.

Har du ikke lest boka, så kan vi jo røpe at den er på salg nå i sommer 🙂

Tom Heine og Christian

 

 

 

Her har vi samlet noen av de omtalene boka har fått:


Burde vært pensum for å bruke internett

stars

En sikker vinner til familien under juletreet. Boka holder det den lover i forhold til å være lettforståelig for data og nettbrukere på alle nivåer. For de mer tekniske er det mye å hente i nerdeboksene og en god mulighet til å lære seg å snakke om data og sikkerhet på en måte som «Folk flest» forstår.

E. W., 5. desember 2015 (Anmeldelse på ark.no)


En god og omfattende bok som gir et korrekt og helhetlig bilde av Internettsvindler, nettvett og generell IKT-sikkerhet

stars

Egner seg godt for både teknologinysgjerrige og IKT-ansatte. Dette er en bok som tar sikte på en bred målgruppe og er relativt lettlest, men gjør det uten å være for overfladisk. Mange eksempler og illustrasjoner, punktlister og råd. Boka tilføyer ingenting i sikkerhetsdebaten, men samler svært mye brukernyttig informasjon, er effektiv i formidlingen og presis.

Henning Bauer Westbye, 13. april 2016 (Anmeldelse på goodreads.com)


Føler du at du, eller andre du kjenner, ofte surrer seg i vanskelige datasituasjoner kan boka gi svar på mye du ikke visste om forskjellige svindelrutiner tidligere

Bøker om data og Internett generelt har ofte tendens til å henvende seg til IT-kyndige lesere. Det er ikke tilfelle med «Datasikkerhet». Det som er bra med denne boka er at den passer for datakyndige folk, private personer, arbeidstakere, studenter – alle! Boka kan sant nok fort oppfattes som mer teknisk for lesere uten stor IT-kunnskap, men samtidig er den skrevet på et forståelig språk. Det er to trekk som preger boka: det ene er at den omhandler en veldig viktig samfunnsutfordring – sikkerhet på nett. Det andre er at den er skrevet på et forståelig språk med henvisning til konkrete og hverdagslige eksempler.

Adnan Agic, Kristiansand folkebibliotek (Les anmeldelsen)


Det er en bra bok for vanlige bruker og studenter.

Da jeg leste innføring i datakommunikasjon 2. utgave tenkte jeg at boken var en av det beste norske bok innen IT. Men etter at jeg lest en del av den nye IT boka “Datasikkerhet – ikke bli svindlerens neste offer”, tenkte jeg med en gang den er strålende bok, skrivet på veldig enkelt måte. Man er ikke behov for å ha dypere IT kunnskap for å forstå tekstene. Selv om kan jeg ikke flytende norsk, men språket er så enkelt at jeg forstå neste 90% av tekstene.

Jeg anbefaler denne boka dersom du ønsker ikke å bli svindlet eller haket. Den boka inneholder så mye gode eksempler at hvordan kan man bli lurt på få minutter.

Koyi, 6. januar 2016 (Tilbakemelding på bloggen)


Datasikkerhet, forklart for alle

“…Den dekker kort sagt en svært stor gruppe lesere, og klarer etter vår oppfatning dette på en usedvanlig god måte….”

Hans Christian Færden, 12. februat 2016 (Ingeniørnytt 1/2016)


Gi denne boka til noen som er en fare for seg selv på nett

“…Innholdet vil vi mene er tilgjengelig for de fleste av oss, selv om en del av stoffet krever noe mere datakunnskap enn hva gjennomsnittspersonen har. Det er fint, det, for da har man noe å vokse på sammen med boka…”

“…Den er nok mer myntet på hjelp til selvhjelp enn det å gi en detaljert beskrivelse av hva vi skal gjøre, eller ikke gjøre, i en hver situasjon. Boka prøver å lære oss å tenke selv, å bli oppmerksom på farene. Det er smart, for trender og trusler forandrer seg jo konstant…..”

Trond Bie, itavisen.no 17. februat 2016 (Les anmeldelse hos itavisen.no)


Ikke bli svindlerens neste offer

“…Gode forklaringer og lettfattelig innhold, så denne passer alle…”

Trondheim folkebibliotek

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image