Ny bok om datasikkerhet – skrevet for folk flest!

Ikke klikk på denne! Ikke last ned fila! Ikke åpne vedlegget! Se opp for ny svindel fra Posten, Expert og Elkjøp!

I disse dager overøses vi med advarsler mot svindler. Tenker du noen gang på om du ville klart å oppdage slike svindler selv? Eller hvordan du kan oppdage alle de svindlene som det ikke advares mot?

Det er faktisk ikke så mye som skal til for at du som en vanlig bruker skal kunne avsløre mange av svindlene og farene som er der ute. Hadde brukere kjent til de vanligste fremgangsmåtene svindlerne benytter, og hva som faktisk er mulig, ville de vært langt mindre utsatt.

Med dette som utgangspunkt tok vi på oss oppgaven med å lage en ny bok om datasikkerhet for «folk flest», i motsetning til mange andre fagbøker. En bok der faguttrykk er tonet ned, teksten skal være lettlest og forklaringer er tilpasset den vanlige leser.

Resultatet ble boka Datasikkerhet – ikke bli svindlerens neste offer som ble utgitt på Gyldendal rett før jul. I denne boka får du som leser en gjennomgang av hvordan svindlerne tenker og hvilke teknikker de benytter for å lure nettopp deg.

Datasikkerhet - ikke bli svindlerens neste offer cover

Boka tar for seg svindler gjennom e-post, nettsider og sosiale medier. Håndtering av passord, tiltak mot virus og sikring av maskinvare er andre tema som tas opp. I tillegg omtales hvordan du skal kunne utføre sikker netthandel og betaling. En egen seksjon er også viet sikker bruk av mobile enheter slik som telefoner og nettbrett.

Til hvert tema i boka er det sjekklister som oppsummerer de viktigste tiltakene du kan utføre, og hva du skal passe på. Boka er også fylt med eksempler som forklarer teknikkene i praksis.

Tilbakemeldinger fra de som alt har lest boka har vært svært positive, og flere har sagt at den «burde vært pensum for å bruke internett».itavisen.no hadde også en svært positiv anmeldelse av boka. Den 16. februar lå boka som den tredje mest solgte databoka i Norge på cdon.no sin rangering.

Boka er til salgs i alle nettbokhandlere, og et utvalg fysiske bokhandlere. Vi håper boka blir interessant lesing, og at den gir deg en sikrere hverdag.

 

Hilsen forfatterne,

Tom Heine Nätt og Christian F. Heide

Du kan finne mer informasjon om boka her:

http://www.datasikkerhetsboka.no

Vi legger også ut ekstramateriale og omtaler nye svindler på bokas blogg:

http://www.datasikkerhetsboka.no/blogg

Følg også gjerne vår Facebook-side for oppdateringer om datasikkerhet.

http://www.facebook.com/datasikkerhetsboka

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image