Postnord benyttes i ny abonnement-svindel

I disse dager får mange en e-post fra Postnord med emnet “Din pakken er klar på postkontoret”

Screenshot from 2016-02-16 08:51:18.cropped

Akkurat denne e-posten er forholdsvis lett å avsløre som svindel da den (i hvert fall nå) leder direkte videre til en konkurranse der du kan vinne en iPad.  Et godt råd er at om noe hurtig skrifter tema (her fra pakkeutlevering til en konkurranse) så er det garantert en svindel.

Screen Shot 2016-02-16 at 02.55.27.scaled

Screen Shot 2016-02-16 at 02.56.20.scaled

Screen Shot 2016-02-16 at 02.57.01.scaled

Ellers har Postnord-svindler (og også Nordpost) også spredd skadevare i form av Ransomware, slik vi beskrev i Posten-svindelen.

Et godt tips om du er usikker på beskjeder om pakker er å søke opp sporingsnumemret på transportørens nettsider, slik som Postens sporing. Vær også veldig skeptisk om du ikke forventer få pakker, og om fremgangsmåten for å få pakkene utlevert avviker fra transportørens ordinære fremgangsmåte.

Vi skal legge til en liten disclaimer her i at selve nettsidene ikke direkte kan kalles svindler. De opplyser (om noe skjult) hva de gjør og tar betalt for. Det er måten man blir lurt inn på disse sidene som er svindelen. Ettersom selve nettsiden ikke er direkte svindel, er det også værre å komme seg ut av det…

Takk til Elisabeth Mortensen i FB-gruppa Smugling, svindel og nettsteder for at hun sendte denne til tips@datasikkerhetsboka.no.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image