Datasikkerhetsboka

Denne bloggen er en tilleggsressurs til boka “Datasikkerhet – ikke bli svindlerens neste offer”, som ble utgitt på Gyldendal i november 2015.

datasikkerhet

Boken er skrevet med tanke på den vanlige bruker. Du trenger ikke engang å være interessert i data for å lese den. Fokuset er nemlig ikke maskiner og teknikk, men på situasjoner du som en vanlig bruker kan komme opp i. Det finnes riktignok noe litt mer avanserte tekniske beskrivelser, men disse er samlet i egne “nerdebokser” som du kan hoppe over uten å gå glipp av vesentlig informasjon.

Boken viser hvordan mange svindlere går frem. De fleste former for dataangrep og nettsvindel gjennomføres med relativt enkle teknikker. Og ofte er svindlene gjennomført på en slik måte at antivirus, brannmurer og tilsvarende tekniske beskyttelsesmekanismer ikke hjelper. I boken forteller vi hvordan du som vanlig bruker kan oppdage og forhindre at slike svindler rammer deg. Dette gjør vi gjennom enkle forklaringer, eksempler og sjekklister.

Boken har fått svært gode omtaler, som f.eks. denne hos itavisen.no: Gi denne boka til noen som er en fare for seg selv på nett

Boka har også flere ganger toppet listen over mest solgte bøker innen “Data og IT” hos cdon.no

Les mer om boka her:

http://www.datasikkerhetsboka.no

Kjøp boka:
ark.no

haugenbok.no

cdon.no

adlibris.no