Falsk SMS fra Eplehuset

I går og i dag mottar mange en falsk SMS tilsynelatende fra Eplehuset.

Tekstmeldingen inneholder teksten:

“Du har blitt invitert til a teste den nye Iphone 7: http://newzoutlet.com/eplehuset”

eplehuset

Mange blir lurt av at Eplehuset er avsender, men dette er svært lett å forfalske også i SMS, slik vi har omtalt i denne bloggposten.

Åpner du linken får du en noen spørsmål, og som takk for undersøkelsen kan du kjøpe en iPhone 6s til kun 5 kr.  (Allerede her burde noen varsellamper blinke da tekstmeldingen refererte til iPhone 7). Dette er samme type svindel vi har beskrevet tidligere fra Elkjøp. Egentlig tegner du deg opp til et abonnement til 749 kr per måned hos Secure Now, som er vanskelig  å komme ut av. Grunnen til at du må betale 5 kr er at de da får betalingskortinformasjonen og kan trekke deg automatisk.

(Klikk på bildene for større versjoner). Artikkelen fortsetter etter skjermdumpene.

Screen Shot 2016-02-20 at 06.27.54

Screen Shot 2016-02-20 at 06.28.04

Screen Shot 2016-02-20 at 06.28.17

Screen Shot 2016-02-20 at 06.28.29

Screen Shot 2016-02-20 at 06.28.46

Screen Shot 2016-02-20 at 06.28.57

Screen Shot 2016-02-20 at 06.33.06

Svindelen består i av du blir lurt til å overse betingelsene. I prinsipp har du godtatt betingelsene, og det er dermed egentlig ikke per definisjon en “svindel”, men veldig sleip (ulovlig) fremgangsmåte for å selge et produkt.

Denne svindelen er enda litt sleipere enn Elkjøp-svindelen. Den vi så fra Elkjøp påstod du hadde vunnet telefonen, men i dette tilfellet virker det noe mer troverdig (ikke mye) at du blir en brukertester.

Svindelen lurer også flere ved at den sendes via SMS og ikke e-post. Mange stoler automatisk mer på ting som kommer visa tekstmeldinger.

Har du alt gått på svindelen? Les våre råd vi gav i forbindelse med Expert / Elkjøp-svindlene som nylig var aktive.

Vi skal legge til en liten disclaimer her i at selve nettsidene ikke direkte kan kalles svindler. De opplyser (om noe skjult) hva de gjør og tar betalt for. Det er måten man blir lurt inn på disse sidene som er svindelen. Ettersom selve nettsiden ikke er direkte svindel, er det også værre å komme seg ut av det…

For å unngå å gå på slike svindler kan det være lurt å lære seg litt mer om grunnleggende datasikkerhet. Det skal ikke mye til for å avsløre svært mange av svindlene. Du kan skaffe slik enkel kunnskap ved å f.eks. følge bloggen eller Facebook-siden vår. For en mer samlet oversikt anbefaler vi å lese boka vi har skrevet nettopp for at du som vanlig databruker ikke skal gå på de vanligste svindlene…

You may also like...

2 Responses

  1. Siren says:

    Hei, jeg har fått en SMS i dag fra Testpanel. I SMS’en så står det dette er ikke en spøk. Du er invitert til å hente den splitter nye iPhone 7 før den kommer ut på markedet. Klikk her: http://goo.gl/p83XIK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image