Nasjonal sikkerhetsmåned – Tips #05 – Programvareoppdateringer

updateVårt 5. tips i forbindelse med nasjonal sikkerhetsmåned er:

Hold operativsystem og programvare oppdatert

Alt for mange er sløve med å oppdatere programmer og operativsystemer til nyeste versjon. Mange er nok litt engstelige for ny funksjonalitet og nytt utseende. Få er klar over hvor stor andel av disse oppdateringene som er rettinger av sikkerhetsproblemer.

Ettersom informasjon om sikkerhetsfeil i programvare lynkjapt spres i kriminelle nettverk, er det svært viktig å få lappet igjen disse så fort som overhode mulig. Det tar ikke mange timene eller dagene fra en feil blir kjent til angrepene er i gang. Er du uheldig kan du derfor bli offer for avanserte tekniske angrep. Ofte angrep du selv ikke merker, men som gir bakmennene kontroll over maskinen din.

Så sant det er mulig bør derfor “automatisk oppdatering” aktiveres i operativsystemer og alle programmer. Av programmer er nettleseren spesielt utsatt. For de programmene som ikke støtter automatisk oppdatering, bør du jevnlig sjekke om det finnes noen nye versjoner tilgjengelig. En vanlig misforståelse er at Windows Update også oppdaterer program som ikke er utgitt av Microsoft.

Husk at rådet om oppdateringer vel så mye gjelder mobile enheter og apper!

Vi har skrevet mer om dette temaet her:

Les også våre andre tips i forbindelse med nasjonal sikkerhetsmåned!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image