Ferietips #10 – Vær forsiktig med hvem som får tilgang til ditt bankkort

Vårt tiende ferietips er: “Vær forsiktig med hvem som får tilgang til ditt bankkort”

tips10

Vårt tiende råd er nok mange egentlig klar over, men få tenker over det allikevel. Vi har alle hørt at man skal være forsiktig med betalingskort, men så er det allikevel en så lettvint løsning.

I Norge er bruk av betalingskort svært trygt, så sant det ikke er en bensinpumpe eller lignende som har såkalt skimmingutstyr.  I utlandet er derimot betalingskort mindre vanlig å benytte, og de har ofte mer “manuelle” løsninger.

Husk derfor på at ingen må få tilgang til å se forside og bakside av kortet ditt. På forsiden står kortnummer og utløpsdato, og på baksiden står CVC-koden. Dette er til sammen nok til å utføre handler i en lang rekke nettbutikker som ennå ikke har tatt i bruk sikrere betalingsløsninger. Gi derfor aldri fra deg kortet! Det kan være lurt å betale med kontanter på restauranter, der dette ofte er det største problemet.

Et annet problem er at på kortet står ditt fødselsnummer og navn. Dette er også informasjon som kan missbrukes i svindler eller i ID-tyveri.

Les flere råd og tips om netthandel og betalingskort i kapittel 12 av boka Datasikkerhet – Ikke bli svindlerens neste offer.

 

Tidligere ferietips:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CAPTCHA Image
Reload Image