Ferietips #9 – Ikke tagg andre i dine poster

Vårt niende ferietips er: “Ikke tagg andre i dine poster”

tips9

I vårt tredje ferietips beskrev vi farer ved å publisere “liveoppdateringer” fra ferien i sosiale medier. Noen velger selvsagt at det er viktigere å fortelle andre hvor bra man har det og hvor heldig man er enn det som er sikkerhetstrusselen. Man skal derimot alltid være forsiktig med å tagge andre mennesker.

Det er flere grunner til dette:

  1. De personene du tagger kan ha gjort et valg om å ikke utsette seg for sikkerhetsrisikoen det er å dele slik informasjon. Når du tagger de får alle dine venner og alle denne personens venner og alle andre du tagger sine venner denne informasjonen.
  2. Ved å tagge inn flere mennesker i en melding øker du antallet som ser meldingen betraktelig. Dette utsetter også deg for en større sikkerhetsrisiko da du ikke vet hvilke kontakter personene du tagger har, og om noen av disse kontaktene er hacket og dermed deler videre (noe en overraskende stor andel brukere er). Ville du satt innlegget til “public” så er det greit, om ikke så unngå å tagge andre.
  3. De personene du tagger kan av ulike grunner ha latt være å fortelle sine kontakter at de er på ferie. Når du tagger de røper du denne “hemmeligheten”.

Og selv kan man jo skru på funksjonen i Facebook der man må godkjenne all tagging av seg selv før det vises offentlig. Vi kommer tilbake med en større artikkel om sikkerhetsfunksjoner i Facebook snart.

 

Du kan lese mer om utfordringer og farer ved ulike sosiale medier i kapittel 10 og 11 i boka Datasikkerhet – Ikke bli svindlerens neste offer.

 

Tidligere ferietips:

You may also like...

1 Response

  1. June 23, 2016

    […] Dette valget bør du virkelig vurdere nøye. Vår anbefaling er at du i hvert fall skrur på at du vil forhåndsgodkjenne alt du tagges i. Vi beskrev noen problemer rundt tagging i våre ferietips. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CAPTCHA Image
Reload Image