Undersøkelse fra din Internettleverandør…

Vi fikk et tips om at en skrivefeil i nettadressen ryanair.com, da ryaniar.com,  sender brukerne videre til et svindelnettsted. Dette trenger imidlertid (og mest sannsynlig ikke) bare gjelde ryanair.com. Mange velkjente domener er stadig utsatt for såkalte typo-pirates (svindlere som baserer seg på skrivefeil).

Svindelnettstedet er av den klassiske typen som stiller spørsmål i en påstått undersøkelse. Denne gang for din internettleverandør. I skjermbildene våre er Telenor Norge AS missbrukt. Navnet på din internettleverandør  kan svindlerne lett finne ut i fra din IP-adresse (adressen som identifiserer deg på nett) og flette inn i svindelsiden automatisk.

(Klikk på skjermbildene for større versjoner)

screenshot-quickpanelsurvey.com 2016-03-02 20-09-15

screenshot-quickpanelsurvey.com 2016-03-02 20-11-18

screenshot-quickpanelsurvey.com 2016-03-02 20-11-53

screenshot-quickpanelsurvey.com 2016-03-02 20-12-18

screenshot-quickpanelsurvey.com 2016-03-02 20-12-49

Etter å ha svart på spørsmålene sjekkers det for gjenstående premier. For å gjøre sindelen mer troverdig er kun noen av premiene igjen og tilgjengelige.

screenshot-quickpanelsurvey.com 2016-03-02 20-13-12

screenshot-quickpanelsurvey.com 2016-03-02 20-13-40

Deretter kommer personlig informasjon og betalingen på 41 kr (her burde det i hvert fall ringe en bjelle), som i realiteten starter et dyrt månedlig abonnement. Disse sidene er forøvrig svært “profft” laget og ser troverdige ut.

screenshot-www.onlinepaymentssl.com 2016-03-02 20-14-17.liten

screenshot-sign-up.thrillerstream.com 2016-03-02 20-15-31.liten

Betingelsene for abonnementet vises med svært liten skrift:

lisens

Denne svindelen er i all hovedsak lik svindlene fra Expert , IKEA og Elkjøp som vi har omtalt i detalj tidligere.  Vi anbefaler å lese disse tre blogginnleggene for en mer dyptgående forklaring. Vi har også skrevet en bloggpost om hva du skal gjøre dersom du har gått på (helt eller delvis).

I svindelen benyttes flere domenenavn for å kunne komme unna at betalingen er ett firma, den villendene markedsførignen et annet. I denne svindelen er domenene quickpanelsurvey.comsign-up.thrillerstream.com og www.onlinepaymentssl.com i bruk.

Vi skal legge til en liten disclaimer her i at selve nettsidene ikke direkte kan kalles svindler. De opplyser (om noe skjult) hva de gjør og tar betalt for. Det er måten man blir lurt inn på disse sidene som er svindelen. Ettersom selve nettsiden ikke er direkte svindel, er det også værre å komme seg ut av det…

For å unngå å gå på slike svindler kan det være lurt å lære seg litt mer om grunnleggende datasikkerhet. Det skal ikke mye til for å avsløre svært mange av svindlene. Du kan skaffe slik enkel kunnskap ved å f.eks. følge bloggen eller Facebook-siden vår. For en mer samlet oversikt anbefaler vi å lese boka vi har skrevet nettopp for at du som vanlig databruker ikke skal gå på de vanligste svindlene…

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image