Hvor sikker er en “bekreftet Facebookside”?

Facebook har lenge vært plaget med at svindlere oppretter nye Facebook-sider i kjente firmaers navn, for deretter å svindle brukerne.

For å bøte på dette har Facebook introdusert en ordning der de utdeler en såkalt “verified page” eller “bekreftet Facebookside” på norsk. Bl.a. kan vi se denne på IKEA sin Facebook-side:

(Klikk på bildene for større versjoner)

screenshot-www.facebook.com 2016-03-02 09-23-13

Problemet med denne løsningen er at svindlere enkelt kan lage et bakgrunnsbilde som har det samme ikonet riktig plassert (Her har vi gjort denne svindelen for vår Facebook-side facebook.com/datasikkerhetsboka). Se ekstra nøye på nedre høyre del av hengelåsen:

test

Bytter vi bakgrunnsbilde på Facebook-siden vår til dette, får vi en verifisert logo:

screenshot-www.facebook.com 2016-03-02 09-35-44

Som standard blir denne litt nedtonet, da alle bakgrunnsbilder blir det, men vi fikk ette rlitt triksing til å øke lysheten på logoen unormalt mye i originalbildet, og fikk dermed en mer riktig logo på Facebook-siden:

screenshot-www.facebook.com-2016-03-02-09-35-44

Skal vi være sikker på at en Facebook-side er verifisert bør vi holde musepekeren over ikonet og kontrollere at vi får en popup-melding. Dette vil være svært mye vanskeligere å imitiere for svindlere:

Untitled

Så får vi bare vente på at Facebook legger inn en bildeanalyse som ikke tillater bakgrunnsbilder med dette ikonet i seg.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image