Nasjonal sikkerhetsmåned – Tips #19 – Godt utførte svindler

nordeaVårt 19. tips i forbindelse med nasjonal sikkerhetsmåned er:

Aldri tro at noe er ekte kun fordi det ser bra ut

Mange har dessverre en oppfatning av at de skal være i stand til å enkelt “se” at noe er en svindel. Enkelte svindler er helt klart veldig dårlige, men stadig flere av dagens svindler er såpass godt laget at det ikke lenger er mulig å avsløre de basert på gamle sikkerhetstips.

Nettsider og e-post ser like profesjonelle ut som det bedriftene de ofte utgir seg for å være er i stand til å lage. Språket er også blitt godt norsk.  Svindlerne lærer seg fort hvilke ting ofrene ser etter som tegn på svindel, og sørger for å unngå disse kjennetegnene.

Ofte hentes logoer, bilder, designmaler og tekst fra de offisielle bedriftenes nettsider, Det er dermed svært vanskelig å bruke dårlig layout og dårlig språk som kriterier for å skille svindler fra det som er ekte.

Vi har skrevet mer om dette temaet her:

Les også våre andre tips i forbindelse med nasjonal sikkerhetsmåned!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image