Nasjonal sikkerhetsmåned – Tips #14 – Identifisering på trådløse nett

freewifi.wmVårt 14. tips i forbindelse med nasjonal sikkerhetsmåned er:

Vær forsiktig med å identifisere deg på ukjente trådløse nett

Det er ikke uvanlig at trådløse nett krever en form for registrering før vi kan ta de i bruk. Kobler vi oss til ukjente nett bør vi imidlertid være skeptiske til en slik form for identifisering. De som drifter basestasjonen/aksesspunktet bør ikke nødvendigvis ha gode hensikter.

Ved at vi registrerer oss får de som står bak vite mye om oss (navn, e-post, mobil osv.). De kan da koble alt vi foretar oss (hvilke nettsider vi surfer på etc.) opp mot oss som person. Dette kan benyttes til å lage svært gjennomførte svindler som blir veldig troverdige. Det kan også benyttes til utpressing, dersom vi surfer på ting vi ikke ønsker andre skal vite om. En vanlig svindel i dag er å bli krevd for penger for at svindlere ikke skal avsløre surfehistorikk for venner og bekjente (disse finner de f.eks. på den åpne kontaktlista i sosiale medier)

Mange benytter dessverre også sitt “standardpassord” under slik registrering, noe bakmennene kan teste videre i tjenester slik som Facebook.

Vi har skrevet mer om dette temaet her:

Les også våre andre tips i forbindelse med nasjonal sikkerhetsmåned!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image