Nasjonal sikkerhetsmåned – Tips #10 – 5 kr for en iPhone?

screenshot-sign-up.thrillerstream.com 2016-03-02 20-15-31.litenVårt 10. tips i forbindelse med nasjonal sikkerhetsmåned er:

Aldri betal for en premie eller gave

Mange av dagens svindler baserer seg på at du vinner en premie i en konkurranse eller får en gave som takk for svar på en spørreundersøkelse. Det eneste du trenger gjøre er å betale en svært lav sum, slik som 5 kr eller 49 kr for å få den ellers kostbare premien. Underforstått er dette beløpet da for porto eller pakking av premien/varen.

Svindelen går ut på at du sammen med personlig informasjon også oppgir informasjon om betalingskort. Du får ingen gave eller premie. Du svindles derimot ved at personlig informasjon eller betalingskortinformasjon missbrukes.

I andre tilfeller så startes et dyrt månedlig abonnement på en nettjeneste. Typisk kan dette være beløp slik som 749 kr/mnd. Med svært liten skrift står disse betingelsene oppført, så dermed er det mye vanskeligere å komme seg ut av dette. Du har i realiteten selv akseptert vilkårene du aldri brydde deg om å lese, og det er dermed ikke en svindel i ordets vanlige betydning.

Vi har skrevet mer om dette temaet her:

Les også våre andre tips i forbindelse med nasjonal sikkerhetsmåned!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image