Ferietips #5 – Tøm telefonen for personlige og viktige data

Vårt femte ferietips er: “Tøm telefonen for personlige og viktige data”

tips5

Få tenker over hvor mye verdifull data vi bærer med oss i mobiltelefonen hver eneste dag. Data slik som bilder og kontaktlister er en selvfølge. Samtidig har vi en rekke apper som alltid er innlogget i ulike kontoer, slik som Facebook og Dropbox.

I en hektisk hverdag må vi ha alt dette på telefonen, men vi kan kanskje fjerne noe av det i ferien?

Tenk dersom din telefon blir stjålet eller borte. Da er det to problemer. Det ene er at bilder, kontaktlister og annen informasjon du kanskje ikke har vært så flink til å ta backup av som du skulle (hint: her finnes det verktøy som tar kontinuerlig backup) blir borte for godt.

Det som færre tenker over er hva de som evt. finner telefonen kan få tilgang til. En skjermlås på telefonen (se eget tips) hjelper ofte bare i et kort tidsrom. Får en person nok tid vil disse stort sett alltid kunne knekkes. Tenk alt hva de kan få tilgang til av innloggede tjenester, personlig data og kanskje også jobbrelaterte tjenester og data.

Ferietiden er kanskje også da vi har størst sannsynlighet for å få vår telefon frastjålet. Vi er mye ute i områder med mye folk, vi har telefonen kontinuerlig fremme for å sjekke kart og ta bilder og vi er i et litt mer avslappet modus.

Et godt råd er derfor å logge ut av alle apper/tjenester vi ikke har tenkt til å benytte, samt fjerne bilder og annen informasjon vi ikke har behov for.  Verdien av telefonen for den som finner/stjeler den bør være mest mulig lik verdien av selve maskinvaren.

Du kan lese mer om sikkerhet og mobiltelefoner i kapittel 9 av boka Datasikkerhet – Ikke bli svindlerens neste offer.

Tidligere tips:

 

You may also like...

1 Response

  1. June 27, 2016

    […] Ferietips #5 – Sørg for å fjerne innhold fra mobile enheter […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CAPTCHA Image
Reload Image