Ny Facebook-svindel kommer som personlig melding fra dine kontakter

fb-artNy Facebook-svindel spres svært raskt nå. De som er blitt et offer sprer automatisk en privat melding til alle sine kontakter som starter med “how embarrassing” eller “så pinlig” og en link. Følger du linken kommer du til en nettside lik innloggingen til Facebook. Logger du inn her stjeler bakmennene passordet ditt og sender svindelen videre i ditt navn. Dette er altså et phishing-forsøk.

Det spesielle med denne varianten er at den er på ditt lokale språk.

Skulle du ha gått på svindelen er det viktig å umiddelbart bytte passord på alle tjenester der det er brukt.

Mange medier omtaler dette som “virus”, noe det strengt tatt ikke er. Et virus krever at programkode spres til ofrene og kjøres der. I dette tilfellet er det et automatisert program hos bakmennene som utfører svindelen.

Mye samme prinsipper som like-jacking svindler

Misstenker du at du er svindlet, så bytt passord på Facebook (og andre steder der det samme passordet er i bruk) så raskt som mulig.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image