Ny og oppdatert utgave av datasikkerhetsboka

Da er endelig den nye og oppdaterte utgaven av datasikkerhetsboka klar fra trykkeriet.

I tillegg til en rekke oppdateringer og ytterligere forenklinger av språk og forklaringer, er det tre nye kapitler i boka:

  • Et kapittel om nettvett, med fokus på vanlige svindler man kan bli utsatt for når man er på nettet, og hvordan man kan unngå å gå i fellene.
  • Et kapittel om barn og datasikkerhet, myntet særlig på foreldre, lærere og andre som arbeider med barn.
  • Et nytt kapittel om datasikkerhet i bedrifter.

Boken er skrevet med tanke på den vanlige bruker. Du trenger ikke engang å være interessert i data for å lese den. Fokuset er nemlig ikke maskiner og teknikk, men på situasjoner du som en vanlig bruker kan komme opp i. Det finnes riktignok noe litt mer avanserte tekniske beskrivelser, men disse er samlet i egne “nerdebokser” som du kan hoppe over uten å gå glipp av vesentlig informasjon.

Boken viser hvordan mange svindlere går frem. De fleste former for dataangrep og nettsvindel gjennomføres med relativt enkle teknikker. Og ofte er svindlene gjennomført på en slik måte at antivirus, brannmurer og tilsvarende tekniske beskyttelsesmekanismer ikke hjelper. I boken forteller vi hvordan du som vanlig bruker kan oppdage og forhindre at slike svindler rammer deg. Dette gjør vi gjennom enkle forklaringer, eksempler og sjekklister.

Selv om boken er skrevet på en enkel og lettfattelig måte, er innholdet av en slik karakter at den også kan brukes i undervisning i høyere utdanning, både innen IT-studier og andre studier. Du trenger ikke har noen spesiell IT-forståelse for å være en leser. Utvidelsen med et kapittel om barn og datasikkerhet gjør boka svært aktuell også for lærere og lærerstudenter. Også ansatte i bedrifter kan ha stor glede av boka.

Les mer på datasikkerhetsboka.no eller kjøp den i din bokhandler nå:

ark.no
haugenbok.no
cdon.no
adlibris.no

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image