Falske virusadvarsler dukker opp på kjente nettsteder

Pass opp for denne svindelen som forsøker lure deg til å installere programvare ved å påstå at telefonen har sikkerhetsbrister og virus.

13522073_1646562362331200_3467885319992170566_n

Teksten er altså en eller annen variant av denne (finnes i flere utgaver):

Systemet er sterkt skadet av fire virus

At vi oppdage din Samsung Galaxy S5 er 28,1% SKADET ovn grunn av skadelige virus fra nyere voksen nettsteder. Snart vil det skade telefonens SIM-kort og il ødelegge din kontakter, bilder, data programmer, etc. 

Hvis du ikke fjerner viruset nå, vil det forårsaker alvorlig skade på telefonen. Her er hva du trenger gjøre (trinn for trinn):

Skjermbildet dukker opp mens du surfer på “trygge nettsider”. Mest sannsynlig er annonsene i nettsiden infisert med skadelig kode.

Selve svindelen forsøker lure deg til å laste ned ulike sikkerhetsverktøy. Hvilke verktøy dette er snakk om varierer. Vi har pr. nå ikke grunnlag for å si at selve verktøyene er direkte svindler, da flere er forholdsvis kjente verktøy.

Fremgangsmåten for å få deg til å installere (og etterhvert muligens også betale) for de er imidlertid ikke god. Det skal da sies at det kan være andre som tjener provisjon av å selge verktøyene på denne måten.

Som en generell huskeregel:

Aldri installer sikkerhetsverktøy fra de samme som gir deg advarsler om sikkerhetsproblemer.

 

Du burde også avslørt svindelen på følgende:

 • Dårlig norsk språk (finnes også i Engelske utgaver)
 • Hvorfor skulle Google plutselig ha fått nettadressen rfmwwmkcfd.pw (flere varianter av denne)
 • Hvis Google virkelig overvårer telefonen for problemer, hvorfor dukker meldingen opp som en nettside, og ikke i Andorids eget meldingssenter
 • Svindelen forsøker være troverdig ved å inkludere telefonmodell. Dette kan imidlertid nettsider lett hente ut fra telefonen
 • Svindelen henviser til “voksen nettsteder”. Altså typisk nettporno. Mange som surfer på slikt har hørt at det kan være skadelig, og svindelen spiller videre på dette. Hvordan skulle “Google” vite og påstå hvor virusene du har fått kommer fra.
 • Svindelen spiller på frykt om at du må handle raskt.

 

 

You may also like...

2 Responses

 1. Elin says:

  «Denne varianten dukker kun opp på Android-mobiler.»
  Jeg fikk denne i dag på min iphone mens jeg surfet på vg.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image