Ny svindel som gir bort telefoner

Nok en gang dukker det opp en svindel som tilsynelatende gir bort telefoner.

Denne gang spres imidlertid svindelen på en litt alternativ måte. Noen har kjøpt annonseplass i nyhetsstrømmen til Facebook der de sprer svindelen, slik vi kan se av merket “Sponsored”. Dermed kan de målrette svindelen mot en spesiell gruppe, slik man ellers gjør med ordinære annonser:

beskaaret

Svindelen i seg selv skulle være lett å avsløre på dårlig språk.  Linken er en kort-URL laget med Google sitt system for komprimering av nettadresser, og peker egentlig til:

http://caer.lol/specialnews/report/today.html?id=BENGNO22

Når vi besøkte nettsiden var den delvis utilgjengelig , men vi fikk ut såpass med informasjon som at den forfalske Telehuset sine nettsider, og forsøkte selge telefonen gjennom denne. Mest sannsynlig er det snakk om at offeret blir lurt til å starte en dyr abonnementstjeneste, slik vi har beskrevet i flere saker tidligere (se f.eks. Elkjøp-saken)

Vi skal forsøke få ut mer informasjon om svindelen når/om nettsiden kommer opp igjen, men det viktigste her er å være obs på svindlernes fremgangsmåte via Facebook-annonser.

 

 

 

 

You may also like...

2 Responses

  1. Jeg har samme problem ned Shaverpack.com, de har nå 3 ganger trukket kreditt kortet mitt for 499kr,er det noen som hver hva jeg kan Gjøre? Please, trenger virkelig hjelp

    • Hei,

      Det beste å gjøre er å sperre betalingskortet slik at de ikke kan trekke mer penger. Du bør også ta kontakt med selskapet og registrere kansellering på abonnement hos dem (ta vare på “bevis” for kommunikasjonen), samt forbrukermyndigheter. Det er dessverre lite trolig at du får igjen penger som alt er betalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image
Reload Image